Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Με τον πλέον ουσιαστικό αλλά και νεανικό τρόπο συμπληρώνονται φέτος τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, αφού από αυτή τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου και για έξι συνεχείς ημέρες θα προβληθούν οι καλύτερες ταινίες παραγωγής του 2017 – να τονιστεί ότι φέτος καταγράφηκε ρεκόρ αιτήσεων συμμετοχής – , ενώ ταυτόχρονα πλήθος εκπλήξεων θα περιμένει το κοινό.
Όσον αφορά στο Διεθνές Τμήμα, θα προβληθούν συνολικά 54 ταινίες από 48 χώρες του κόσμου που περιλαμβάνουν μέχρι και το Περού. Ενδεικτικά αναφέρονται:
• Η γερμανική ταινία «Chuckwall» καθώς και το αυστραλέζικο «Goat boy», που καταπιάνονται με ελληνικά θέματα.
• Η ταινία «The Guilt, probably» η οποία πέρυσι βραβεύτηκε στις Κάννες στο τμήμα Cinefondation
• Το αντιναζιστικό τσέχικο animation «Shadow over Prague» που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία
• Η ισπανική ταινία «Miss Wamba» στην οποία πρωταγωνιστεί η Ρουθ Ντίαζ, γνωστή μας από την περσινή ταινία μεγάλου μήκους «Η οργή ενός υπομονετικού ανθρώπου».

 

 

Η κριτική επιτροπή

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Φεστιβάλ είναι ο συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός και ιστορικός κινηματογράφου, Νίνος Φένεκ Μικελίδης, και μέλη, η Γαλλίδα σκηνοθέτης και ηθοποιός Katia Scarton Kim, η συγγραφέας, δημοσιογράφος, κριτικός κινηματογράφου από το Βέλγιο, Christie Huysmans, και ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός, Goran Radovanovic. Διευθυντής του Φεστιβάλ και επιμελητής του προγράμματος είναι ο Πορτογάλος Filipe Pereira, ενώ Grand Temoin του Διεθνούς προγράμματος θα είναι η συγγραφέας, ιστορικός κινηματογράφου, δημοσιογράφος, σεναριογράφος, Manuela Cernat.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εντάσσεται και μία σειρά άλλων δραστηριότητων. Ξεχωρίζουν το “SHORT MATTERS”, το ειδικό πρόγραμμα με τις υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2016 (EFA awards), οι ειδικές προβολές για παιδιά, αλλά και το εργαστήριο ραδιοφώνου για παιδιά με τη ραδιοφωνική παραγωγό Άννα Πασχαλίδου. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις εικαστικών σε συνεργασία με ανεξάρτητους καλλιτέχνες και τοπικούς φορείς.

 

Σχετικά links:
• Διαβάστε εδώ ποιες ταινίες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ
• Το ειδικό αφιέρωμα στις κροατικές ταινίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ
• Το ειδικό κινηματογραφικό αφιέρωμα που θα διεξαχθεί τις επόμενες μέρες για τις Βραβευμένες Eυρωπαϊκές ταινίες 2016
• Οι διεθνείς ταινίες που συμμετέχουν στο Παιδικό Πρόγραμμα του φεστιβάλ

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν είμαστε οnline αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να μας αποστείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

Sending

Copyright © 2016-daliani.edu.gr - Εκπαιδευτήρια  Δαλιάνη | Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά για Παιδιά και Ενήλικες

Log in with your credentials

Forgot your details?