Παιδαγωγικό εργαστήριο με τον Bernard Friot

Ένα διαφορετικό παιδαγωγικό εργαστήριο, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε καθηγητές της γαλλικής γλώσσας, θα λάβει χώρα με αφορμή τον 4ο Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Περίπατο. Συγκεκριμένα, στις 15 Σεπτεμβρίου στις 19.00, στο κτίριο του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ο εκπαιδευτικός, συγγραφέας και μεταφραστής παιδικής λογοτεχνίας, Bernard Friot , πραγματοποιεί εργαστήριο με βασικό θέμα την πρακτική της ανάγνωσης και της δημιουργικής γραφής από τα πρώτα βήματα της εκμάθησης των γαλλικών.
Διδάσκοντας φιλολογία, o Friot, επικέντρωσε από νωρίς το ενδιαφέρον του στον τρόπο που διαβάζουν βιβλία τα παιδιά και οι έφηβοι. Μέσα από το έργο του, αναζητά αδιάκοπα νέες μορφές συγγραφής με σκοπό να ενθαρρύνει την ενεργό συμμετοχή των νεαρών αναγνωστών, προσφέροντάς τους δημιουργική ελευθερία και αφήνοντας την φαντασία τους ελεύθερη ώστε να οικειοποιηθούν τους κώδικες της λογοτεχνίας. Ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «δημόσιο συγγραφέα”. Μάλιστα έχει δηλώσει ότι του είναι απαραίτητη η τακτική επαφή με τους νεαρούς αναγνώστες του, έτσι ώστε να ξαναζωντανεύουν μέσα του τα συναισθήματα και οι εικόνες που γεννούν τις ιστορίες τους.
Σημειώνεται ότι η είσοδος στο εργαστήριο του Bernard Friot είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει να έχει προηγηθεί κράτηση στο e-mail: sce@ifa.gr. Επιπλέον, θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Σχετικά άρθρα:

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν είμαστε οnline αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να μας αποστείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

Sending

Copyright © 2016-daliani.edu.gr - Εκπαιδευτήρια  Δαλιάνη | Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά για Παιδιά και Ενήλικες

Log in with your credentials

Forgot your details?