4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος

 

Η «καρδιά» της ευρωπαϊκής λογοτεχνίας «χτυπάει» στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αρσάκειο Μέγαρο), όπου και θα πραγματοποιηθεί ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος, αυτό το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 15.00 το μεσημέρι.

Για τέταρτη χρονιά, η «βόλτα» με τους Ευρωπαίους λογοτέχνες συνεχίζεται με θεματική φέτος την παιδική και νεανική λογοτεχνία, και εστιάζει στην πολιτισμική διαφορετικότητα (cultural diversity), έτσι ώστε να προβληθεί η αλληλεγγύη και η συνύπαρξη ατόμων με διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον, προέλευση, γλώσσα, και θρησκεία. Η διοργάνωση εντάσσεται  στον ευρύτερο κύκλο δράσεων και εκδηλώσεων του EUNIC (Ένωση Εθνικών Ινστιτούτων Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης) Αθήνας, με γενικό τίτλο “The role of culture in cultural integration: The culture of integration”. Πρόκειται για δράσεις και συνέργειες που σκοπό έχουν την ενίσχυση της πολιτισμικής και γλωσσικής ποικιλομορφίας και της συνεργασίας μεταξύ των ευρωπαϊκών κοινωνιών, με στόχο την ανάδειξη της πολυμορφίας της λογοτεχνικής έκφρασης στην Ευρώπη και την παρουσίαση της σύγχρονης ευρωπαϊκής λογοτεχνίας και των ευρωπαίων λογοτεχνών στο ευρύ κοινό μέσω μιας σειράς δημοσίων αναγνώσεων και άλλων παράλληλων δράσεων.

Ο 4ος Ευρωπαϊκός Λογοτεχνικός Περίπατος θα περιλαμβάνει αναγνώσεις, παιχνίδια, εκπαιδευτικά προγράμματα, υπογραφή βιβλίων και άλμπουμ, συζητήσεις με το κοινό, σε διάφορα σημεία της Στοάς, ενώ θα τονίζεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλους τους χώρους της εκδήλωσης.

Συμμετέχουν:

Bernard Friot (Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος)

Antonio G. Iturbe (Instituto Cervantes)

Anastasia Kalantzi-Azizi (Πρεσβεία Αυστρίας)

Julia Kaergel (Goethe-Institut Athen)

Tanya Landman (British Council)

Πάνος Χριστοδούλου, Παναγιώτα Πλησή (Σπίτι της Κύπρου)

 

Σχετικά άρθρα:

Ο Antonio G. Iturbe στην Στοά του Βιβλίου

Η Tanya Landman στην Ελλάδα
Εργαστήρι με την εικονογράφο Julia Kaergel
Παιδαγωγικό εργαστήριο με τον Bernard Friot

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν είμαστε οnline αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να μας αποστείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

Sending

Copyright © 2016-daliani.edu.gr - Εκπαιδευτήρια  Δαλιάνη | Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά για Παιδιά και Ενήλικες

Log in with your credentials

Forgot your details?