Τα νέα προγράμματα του Erasmus


30 χρόνια μετά την αρχική εφαρμογή του προγράμματος Erasmus (σημερινό Erasmus+), το πρόγραμμα εξακολουθεί να προσφέρει χιλιάδες δυνατότητες κινητικότητας, χτίζοντας γέφυρες εμπιστοσύνης για σπουδές, κατάρτιση ή εθελοντισμό στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, τα «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΑΛΙΑΝΗ», ενημερώνουν τους φοιτητές για όλα τα τρέχοντα προγράμματα.

Στο ακόλουθο βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις δυνατότητες που προσφέρει το Erasmus+

 

 

Σήμερα οι φοιτητές μπορούν να διασχίζουν ελεύθερα τα σύνορα, μαθαίνοντας περισσότερα ο ένας για τον άλλο, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και εμπειρίες, καλλιεργώντας αξίες, και ξεκινώντας κοινά σχέδια. Ευρύτεροι ορίζοντες, μεγαλύτερη αλληλοκατανόηση και περισσότερα εφόδια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γενιά Erasmus+, αφού μέχρι και το 2020 έχουν προβλεφθεί 30.000 υποτροφίες για Κοινά Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Erasmus Mundus, 300 Μεταπτυχιακά Προγράμματα, 180.000 ανταλλαγές προσωπικού και φοιτητών, 20.000 συμφωνίες μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.

 

Η εξέλιξη του Erasmus με την πάροδο των ετών

Στις μέρες μας, το πρόγραμμα που ξεκίνησε το 1987 σαν μια εθελοντική συνεργασία μεταξύ 11 χωρών, έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό παγκόσμιο δίκτυο, μέσω του οποίου φοιτητές, προσωπικό και νέοι απ’ όλον τον κόσμο να έρθουν στην Ευρώπη, αλλά και σε Ευρωπαίους να μεταβούν σε άλλα μέρη του κόσμου. Όπως αναφέρει ο Bart Merci, συντονιστής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων Erasmus Mundus, «οι φοιτητές δεν μαθαίνουν μόνον για τις χώρες που επισκέπτονται, αλλά μαθαίνουν εξίσου να συλλογίζονται για τη δική τους χώρα.»
Είναι ευνόητο πως τα οφέλη από το Erasmus+ δεν αφορούν μόνο στους φοιτητές που συμμετέχουν αλλά και στα ίδια τα Πανεπιστήμια και τις οργανώσεις νέων των χωρών-εταίρων, αφού η διάδοση ιδεών και η εμπειρογνωσία συμβάλλουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων που χρειάζονται οι πολίτες για να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες μιας παγκοσμιοποιημένης οικονομίας.

Θα πρέπει δε να επισημανθεί ότι το Erasmus+ αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εξωτερικής και διπλωματικής πολιτικής της ΕΕ, καθώς οι ανθρώπινες σχέσεις που καλλιεργούνται χάρη στο πρόγραμμα δρουν συμπληρωματικά προς τις εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ, οι οποίες προσβλέπουν στη βελτίωση της θέσης της Ευρώπης στον κόσμο και στην ανάπτυξη των διεθνών της σχέσεων.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

 

ΠΗΓΗ: Ευρωπαϊκή Επιτροπή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Δεν είμαστε οnline αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να μας αποστείλετε ένα email και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

Sending

Copyright © 2016-daliani.edu.gr  -  Εκπαιδευτήρια  Δαλιάνη   |  Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά για Παιδιά και Ενήλικες

Log in with your credentials

Forgot your details?